بسیاری از رستوران ها به این فکر کنند که آیا “بیش فروش در رستوران” مشتری را ناراحت میکند یا نه. در این مقاله، ما این سوال را مطرح می کنیم که “آیا مشتریان واقعاً بیش فروش را دوست دارند؟”
ما نه تنها به این سوال پاسخ خواهیم داد، بلکه به شما نشان خواهیم داد که چگونه بیش فروش کنید تا مشتریان خوشحال و راضی باقی بمانند و افزایش فروش رستوران را در پی داشته باشد. بیش فروشی که به خوبی انجام شود، شما را به مشتری نزدیکتر میکند و باعث میشود که آنها از رستوران شما راضی تر باشند و احتمال بازگشت آنها بیشتر شود.
اول، بیایید بیش فروش را تعریف کنیم. بیش فروش یا آپ سلینگ یک استراتژی برای ترغیب مشتریان رستوران به خرید یک وعده غذایی گرانتر یا اضافه کردن چیزی به سفارش موجودشان است. هدف از بیش فروش افزایش درآمد رستوران یا کافه است. هدف بسیار مهم دیگری نیز وجود دارد و آن کمک به مشتری برای سنجیدن ارزشهای رستوران شماست. وقتی آنها متوجه شایستگی رستوران شما شوند، احتمال بیشتری وجود دارد که وفادار باقی بمانند.
برای اینکه واقعاً به مشتریان خود کمک کنید تا درک درستی از بیش فروش داشته باشند، باید مطمئن شوید که آیا بیش فروش برای آنها سودمند است؟
بسیاری از مشتریان فکر میکنند تنها هدف یک کافه یا رستوران از بیش فروش، افزایش درامد رستوران یا کافه است. با این حال، اگر بتوانید به آنها بفهمانید این کار چه سودی برای آنها دارد، اولین قدم را برای وفادار کردن مشتری برداشته اید. اگر میخواهید به مشتریان خود کمک کنید تا بیش فروشی را دوست داشته باشند، باید به آنها نشان دهید که چه مزایایی برای آنها دارد. این کار مهم است، زیرا جلب نظر مثبت آنها برای رستوران شما مانند یک برگ برنده است.
به یاد داشته باشید که بیش فروش فقط یک تاکتیک فروش نیست که برای افزایش فروش رستوران یا کافه استفاده می کنید. بیش فروش یک تاکتیک تبلیغات و بازاریابی رستوران است که نشان میدهد برای مشتری ارزش قائل شدید و در نتیجه آنها را راضیتر می کند. مشتریان راضی، مشتریانی هستند که زیاد به رستورانتان میآیند. آنها به سفیران برند شما تبدیل می شوند و به همه دوستان و خانواده خود درباره رستوران شما سخن می گویند. در واقع آنها به گونه ای برای شما بازاریابی دهان به دهان میکنند.
اکنون، بیایید به چند تاکتیک برای استفاده از بیش فروش در رستوران خود نگاه کنیم.
اکثر میزبانهای شما از آپ سلینگ خوششان نخواهد آمد. مطمئن باشید که تقریباً همه آنها نمی دانند چگونه این کار را انجام دهند. اینجا جایی است که آموزش نقش مهمی دارد. این به شما به عنوان مدیر یا مالک کافه یا رستوران بستگی دارد که آموزش های اولیه و همچنین آموزش های مداوم و بروزی را به پرسنل کافه یا رستوران خود ارائه دهید. البته شما میتوانید همه مطالب و تکنیک ها و مهارت های مورد نیاز مدیریت رستوران یا کافه را در دوره آموزشی مدیریت رستوران که در همین سایت در دسترس است را فرا گیرید و حتی به پرسنل رستوران خود نیز روش های میزبانی و حتی بیش فروشی را نیز آموزش دهید.
کارکنان شما برای درک بیش فروش در رستوران و نحوه انجام آن به آموزش و راهنمایی صحیح و تخصصی نیاز دارند. شما که نمی خواهید آنها مانند یک دلال خودرو به نظر برسند، بنابراین وظیفه شما این است که به آنها نشان دهید چگونه فروش موفقی داشته باشند.
اولین چیزی که پرسنل شما باید بدانند این است که بیش فروش در رستوران برای مشتریان شما خوب و مفید است. آنها بیشتر از مبلغی که پرداخت میکنند خدمات میگیرند، بنابراین بیش فروش در واقع به نفع آنهاست.
به پرسنل خود بیاموزید که مشتریان را درک کنند و نیازهای آنها را نیز پیش بینی کنند. هنگامی که آنها بخوبی اماده این کار شدند، می توانند مشتریان خود را در مسیر درست هدایت کنند.
در نهایت، مطمئن شوید که میزبانهای شما منوی رستوران شما را کاملاً درک کرده اند. لازم است که آنها بتوانند هر غذا را توصیف کنند و مشتریان شما را برای بیش فروش راهنمایی کنند.
یک قانون نانوشته در مورد بیش فروش وجود دارد. مبلغ خرید مشتری را بیش از ۲۵ درصد افزایش ندهید. این نه تنها یک روش اخلاقی برای آپ سلینگ است، بلکه موافقت مشتری را آسان تر می کند. شما نباید مشتریان خود محدود کنید و آنها را تشویق کنید که بیشتر از بودجه خود خرج کنند. برای اینکه مشتریان با بیش فروش کنار بیایند، مقدار آن را 25٪ یا کمتر از آن قرار دهید.
از زبان توصیفی استفاده کنید و با عکاسی از غذا منوی خود را تقویت کنید. مطمئن شوید که منوی رستوران خود را طوری تنظیم کرده اید که آیتم های بیش فروشی را که برای شما و مشتریانتان مفید است را برجسته میکند.
درست است که در واقع این میزبان است که مسئول بیش فروش در رستوران است، اما منوی شما نیز نقش مهمی در این امر ایفا می کند و معرف رستورانتان است.
هنگام کار با میزبانهای خود، لازم است به آنها بیاموزید که چگونه مشتریان خود را بشناسند. این به آنها کمک میکند تا تشخیص دهند که آیا بیش فروش در رستوران جواب میدهد یا امکان دارد مشتری را ناراحت کند.
به عنوان مثال، فرض کنید میزیان شما در یک لحظه دو میز را در وعده ناهار برای سفارش گیری پیش رو دارد. یکی از میز ها پر از مدیران پرمشغله است که سعی می کنند غذای خود را سریع تر سفارش دهند و بخورند. دیگری پر از بازنشستگانی است که آمده اند تا از یک بعدازظهر لذت ببرند. بیش فروش به بازنشستگانی که وقت خالی دارند راحت تر خواهد بود. میزبانهای شما به احتمال زیاد موفق میشوند آنها را به سفارش یک پیش غذا یا دسر ترغیب کنند.
اگر مدیران پرمشغله را تشویق کنید ممکن است به سفارش بیشتر راغب باشند. اگر تا دیر وقت کار می کنند، می توانند از غذای باقی مانده در بعد از ظهر لذت ببرند.کلید بیش فروشی را میتوان در شناخت مشتری و پیش بینی اینکه چه چیزی برای آپ سلینگ بهتر است، دانست.
هنگام فروش، لازم است گزینههایی را در اختیار مشتریان خود قرار دهید، اما تعداد آنها نباید زیاد باشد. اگر گزینه های زیادی را ارائه دهید، به طور کامل فروش را از دست خواهید داد.
با ارائه چند گزینه کافی به مشتریان، دیگر شما شبیه یک دلال خودرو نیستید. بیشتر شبیه کسی هستید که به ارائه بهترین کیفیت فکر میکند و برای مشتری ارزش قائل است.
به عنوان مثال، اگر مشتری شما لیموناد می خواهد، می توانید لیموناد ساده، لیموناد منجمد یا لیموناد طعم دار را پیشنهاد دهید. با ارائه سه قیمت مختلف بنظر میرسد که بیشتر به نیازهای مشتری توجه کرده اید.
وقتی به میزبانان خود آموزش می دهید که چگونه بیش فروش کنند، لازم است تفاوت بین سؤالات بله/خیر و سؤالات باز را توضیح دهید. به عنوان مثال، میزبان شما می پرسد، “آیا پیش غذا می خواهید؟” برای مشتری بسیار آسان است که بگوید: “نه، متشکرم.”
با این حال، در نظر داشته باشید که وقتی میزبان شما اینگونه سوال میپرسد، چه اتفاقی میافتد: آیا میخواهید کنگر فرنگی تازه چیده شده از باغ را در سس کره لیمو یا گوجهفرنگی ارگانیک خانگی و سالسا ژالاپنو امتحان کنید؟
به مشتریان شما گزینه ای پیشنهاد می شود که با بله و خیر جواب ندهند. علاوه بر این، انتخابهای توصیفی و جذابی در اختیار آنها قرار میگیرد که به آنها اجازه میدهد بگویند: «بله، دوست دارم». سوال تشریحی، نه گفتن را برای مشتری سخت می کند. به علاوه، وقتی پیش غذای شما را میچشند، از بیش فروش در رستوران استقبال میکنند زیرا طعم آن خوشمزه است.
پاسخ به سوال “آیا مشتریان واقعاً بیش فروشی را دوست دارند؟” این است که اگر طوری انجام شود که نیازهای آنها را برآورده کند، آنها واقعاً بیش فروش در رستوران را دوست خواهند داشت.
اگر بیش فروش ناشیانه باشد یا فقط برای افزایش درامد رستوران یا کافه شما باشد، مشتریان شما آن را دوست نخواهند داشت. با این حال، اگر این کار با در نظر گرفتن نیازهای مشتریان انجام شود و آنها از آن سود ببرند، پس بیش فروشی را دوست خواهند داشت.
برگرفته از: restaurantengine.com