گفتن جملهی ” رستوران ما افتتاح شد ” آرزوی هر سرمایه گذار در صنعت رستوران است. اگر قصد راه اندازی رستوران یا کافه دارید و سال هاست که این ایده را در ذهن خود به تصویر می کشید، قدم بعدی شما چیست؟ بر خلاف تصور خیلی ها، قدم بعدی نوشتن بیزینس پلن رستوران است. بیزینس پلن یا همان طرح کسب وکار رستوران و کافه می تواند شما را در مسیر افتتاح یک رستوران راهنمایی کند و به شما در تامین امنیت سرمایه گذاران کمک کند. برای شروع، به این 9 نکته برای نوشتن طرح کسب و کار رستوران نگاهی بیندازید. با رعایت این نکات پی خواهیم برد که بیزینس پلن رستوان را چگونه بنویسیم.
این اولین صفحه از طرح کسب و کار رستوران شما یا همان جلد آن است، و اگر آن را به سرمایه گذاران ارائه می کنید، لازم است مطمئن شوید که تصویر اولیه خوبی را به آنها نمایش می دهید.
جلد بیزینس پلن رستوران شما باید رنگی و جذاب باشد و شامل لوگوی شما یا هر برند دیگری که این طرح کسب و کار رستوران برای آن نوشته می شود، اطلاعات تماس و تاریخ باشد. آن را حرفه ای طراحی کنید و مطمئن شوید که شامل تمام اطلاعات مربوطه است.
با فراهم کردن یک فهرست کامل کاری کنید تا افرادی که طرح کسب و کار رستوران شما را می خوانند، به راحتی به بخش های مورد نظر خود مراجعه کنند.
در این مرحله با ارائه یک نمای کلی، رستوران و کانسپت خود را معرفی خواهید کرد. خلاصه بیزینس پلن رستوران شما باید شامل نام کسب و کار، مکان، کانسپت کلی رستوران ، نمای کلی طرح کسب و کار و هدف کلی شما باشد.
خلاصه اجرایی بهترین جا برای ذکر هر تجربه ای است که ممکن است در صنعت رستوران داشته باشید. همچنین میتوانید بگویید چرا شما مناسب راه اندازی رستوران هستید. شما میتوانید خودتان را در خلاصه اجرایی ثابت کنید.
مرحله بعدی شرح کانسپت رستوران شما است. این مرحله بهترین جا برای توضیح این است که چرا این کانسپت را انتخاب کردید و چرا فکر می کنید موفق خواهد بود. این فرصتی است که مخاطبان را هیجان زده کنید.
لازم است این بخش را جذابتر کنید تا واقعاً سرمایهگذاران خود را جذب کنید. این موارد را در این بخش در نظر بگیرید:
بخشی جدایی ناپذیر از رستوران شماست، اینجا جایی است که منوی رستوران خود را از پیش غذا تا دسر توضیح می دهید.
منوی شما هسته اصلی کانسپت رستوران و برند شما است. در مورد تاثیر منوهای کوچک مطالعه کنید و حتماً جزئیات را در منو ذکر کنید. اگر عکاسی از غذا کرده اید، آنها را هم قرار دهید. لازم است اگر منوی کامل خود را طراحی کردهاید آنرا قرار دهید. اگر لازم است برای طراحی حرفه ای و جذاب منو، از یک طراح گرافیک کمک بخواهید.
علاوه بر این، اطلاعات قیمت گذاری را بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق هزینه خود وارد کنید. این به سرمایه گذاران کمک می کند تا ایده ای از نقاط قیمت هدف شما داشته باشند تا بتوانند بیشتر به پیش بینی های مالی شما نگاه کنند. برای آشنایی بیشتر با انواع کانسپت و مهندسی منو میتوانید دوره آموزشی مدیریت رستوران و کافه را از سایت رستومارک تهیه کنید.
اگر ندانید رقبا چه کسانی هستند، نمی توانید آنها را شکست دهید. بنابراین، این بخش برای تجزیه و تحلیل بازار شما است.
سه مورد در این بخش قرار دارد:
شما میتوانید برای کشف متدهای ارتقاء فروش بیشتر نسبت به رقبای موجود بازار دوره آموزشی مهندسی راه اندازی رستوران را از سایت رستومارک تهیه کنید.
برای اداره رستوران خود به چند نفر نیاز دارید؟ در استخدام پرسنل رستوران چه ویژگی ها و مواردی را مد نظر خواهید داشت؟ تعداد دقیق افراد و موقعیت های شغلی مورد نیاز خود، از جمله تیم مدیریت خود را در طرح کسب و کار رستوران شرح دهید. همچنین می توانید ساعات کاری هر سمت شغلی یا پرسنل مربوط به آن را نیز در این قسمت قرار دهید.
تا این مرحله نیم بیشتری از راه را رفته ایم و تقریبا میدانیم چگونه بیزینس پلن رستوان بنویسیم . اما در مرحله بعدی باید بدانید سبک خدمات شما چیست؟ آیا خدمات پیشخوان، میزبان و بوفه … و یا میخواهید خدمات دیگری ارائه دهید؟ آیا یک بارتندر یا باریستا و یا دستگاه های نوشیدنی سلف سرویس خواهید داشت؟
علاوه بر این، عملکرد خود را در مورد مهمان نوازی و خدمات به مشتری در اینجا شرح دهید. بدین صورت سرمایه گذاران شما میدانند که قصد دارید چگونه مهمان را مدیریت کنید.
بخش مالی یکی از مهم ترین بخش های بیزینس پلن رستوان شما است زیرا نشان می دهد هدفتان چیست و آیا می توانید به اهداف خود برسید؟ ممکن است نیاز به کمک حرفه ای برای این بخش داشته باشید – مثلا حسابداری را استخدام کنید که به خوبی به صنعت رستوران داری آشناست.
متوجه خواهید شد که این بخش نوشتن طرح کسب و کار رستوران واقعاً می تواند به شما و همچنین سرمایه گذارانتان در تعیین سودآوری بالقوه شما کمک کند.
برای اینکه به حسابدارتان کمک کنید، موارد زیر را به او بگویید
چرا باید یک طرح توجیهی رستوران تهیه کنید؟ آیا نمیشود از آن صرف نظر کرد و قدم به مرحلهی بعد گذاشت؟
شما نیاز به یک طرح کسب و کار دارید، زیرا اولین قدم در راه اندازی رستوران شماست. بیزینس پلن رستوران شما را راهنمایی می کند و باعث میشود تصمیم گیری شما آگاهانه باشد. علاوه بر این:
بنابراین، اگر فکر میکنید که یک نوشتن طرح کسبوکار رستوران سخت به نظر میرسد، حق با شماست. اگر فکر می کنید برای موفقیت شما حیاتی است، باز هم درست می گویید. اما حالا میدانیم چگونه بیزینس پلن رستوان بنویسیم و این کار را راحت تر میکند.
اگر برای موفقیت در رستوران و کافه خود برنامه ریزی نداشته باشید، شما در واقع هیچ اطلاعی از چگونگی موفق شدن ندارید. بنابراین، 9 نکته ذکر شده در اینجا را برای نوشتن بیزنس پلن رستوران دنبال کنید و از همین امروز شروع کنید.
برگرفته از: