گفتن جمله‌ی ” رستوران ما افتتاح شد ”  آرزوی هر سرمایه گذار در صنعت رستوران است. اگر قصد راه اندازی  رستوران یا کافه دارید و سال هاست که این ایده  را در ذهن خود به تصویر می کشید، قدم بعدی شما چیست؟ بر خلاف تصور خیلی ها، قدم بعدی نوشتن بیزینس پلن رستوران است. بیزینس پلن یا همان طرح کسب وکار رستوران و کافه می تواند شما را در مسیر افتتاح یک رستوران راهنمایی کند و به شما در تامین امنیت سرمایه گذاران کمک کند. برای شروع، به این 9 نکته برای نوشتن طرح کسب و کار رستوران نگاهی بیندازید. با رعایت این نکات پی خواهیم برد که  بیزینس پلن رستوان را چگونه  بنویسیم.

1. صفحه اول طرح کسب و کار رستوران

این اولین صفحه از طرح کسب و کار رستوران شما یا همان جلد آن است، و اگر آن را به سرمایه گذاران ارائه می کنید، لازم است مطمئن شوید که تصویر اولیه خوبی را به آنها نمایش می دهید.

جلد بیزینس پلن رستوران شما باید رنگی و جذاب باشد و شامل لوگوی شما یا هر برند دیگری که این طرح کسب و کار رستوران برای آن نوشته می شود، اطلاعات تماس و تاریخ باشد. آن را حرفه ای  طراحی  کنید و مطمئن شوید که شامل تمام اطلاعات مربوطه است.

2. فهرست مطالب بیزینس پلن رستوران

با فراهم کردن یک فهرست کامل کاری کنید تا افرادی که طرح کسب و کار رستوران شما را می خوانند، به راحتی به بخش های مورد نظر خود مراجعه کنند.

3.خلاصه اجرایی طرح کسب و کار رستوران

در این مرحله با ارائه یک نمای کلی، رستوران و کانسپت خود را معرفی خواهید کرد. خلاصه بیزینس پلن رستوران شما باید شامل نام کسب و کار، مکان، کانسپت کلی رستوران ، نمای کلی طرح کسب و کار و هدف کلی شما باشد.

خلاصه اجرایی بهترین جا برای ذکر هر تجربه ای است که ممکن است در صنعت رستوران داشته باشید. همچنین می‌توانید بگویید چرا شما مناسب راه اندازی رستوران هستید. شما می‌توانید خودتان را در خلاصه اجرایی ثابت کنید.

4. کانسپت رستوران شما

مرحله بعدی شرح کانسپت رستوران شما است. این مرحله بهترین جا برای توضیح این است که چرا این کانسپت را انتخاب کردید و چرا فکر می کنید موفق خواهد بود. این فرصتی است که مخاطبان را هیجان زده کنید.

لازم است این بخش را جذاب‌تر کنید تا واقعاً سرمایه‌گذاران خود را جذب کنید. این موارد را در این بخش در نظر بگیرید:

  • کانسپت رستوران شما – فست فود، معمولی یا فاین داینینگ.
  • مفهوم و سبک خدمات خود را توضیح دهید.
  • شما واقعاً می توانید خلاصه اهداف خود را در اینجا شرح دهید.
  • توضیحاتی در مورد ایده برای افتتاحیه رستوران، طراحی داخلی از جمله طرح رنگ، دکوراسیون و موارد دیگر اضافه کنید.
  • منوی خود را به طور خلاصه بیاورید.
  • در صورت لزوم، تصاویری را برای توصیف طرح پیشنهادی خود اضافه کنید.
  • هر فناوری را که از آن استفاده می کنید، درج کنید، به خصوص اگر جدید و هیجان انگیز باشد.


بیزینس پلن رستوان

5. یک منوی نمونه

بخشی جدایی ناپذیر از رستوران شماست، اینجا جایی است که منوی رستوران خود را از پیش غذا تا دسر توضیح می دهید.

منوی شما هسته اصلی کانسپت رستوران و برند شما است. در مورد تاثیر منوهای کوچک مطالعه کنید و حتماً جزئیات را در منو ذکر کنید. اگر عکاسی از غذا کرده اید، آنها را هم قرار دهید. لازم است اگر منوی کامل خود را طراحی کرده‌اید آنرا قرار دهید. اگر لازم است برای طراحی حرفه ای و جذاب منو، از یک طراح گرافیک کمک بخواهید.

علاوه بر این، اطلاعات قیمت گذاری را بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق هزینه خود وارد کنید. این به سرمایه گذاران کمک می کند تا ایده ای از نقاط قیمت هدف شما داشته باشند تا بتوانند بیشتر به پیش بینی های مالی شما نگاه کنند. برای آشنایی بیشتر با انواع کانسپت و مهندسی منو می‌توانید دوره آموزشی مدیریت رستوران و کافه را از سایت رستومارک تهیه کنید.

6. تحلیل بازار

اگر ندانید رقبا چه کسانی هستند، نمی توانید آنها را شکست دهید. بنابراین، این بخش برای تجزیه و تحلیل بازار شما است.

سه مورد در این بخش قرار دارد:

  • رقبا: آنها چه کسانی هستند و چگونه راه خود را از آنها جدا خواهید کرد.در این بخش رقبا رستوران خود را خوب بررسی کنید. مشخص کنید که چگونه می توانید مردم را در رقابت شدیدی که در صنعت کافه و رستوران وجود دارد، به رستوران خود بکشانید. بدانید که رقیب چه کاری انجام می دهد و شما چگونه آن را متفاوت انجام خواهید داد.
  • مخاطب هدف: مخاطبان شما چه کسانی هستند؟آیا خانواده ها، افراد مجرد یا ثروتمند هستند. برای ارائه بازاریابی با کیفیت، باید به این سوالات پاسخ دهید. شما باید عادات غذایی بازار هدف خود را هم بدانید تا بتوانید نیازهای آنها را برآورده کنید.
  • استراتژی بازاریابی: توضیح دهید که از چه روش هایی برای تبلیغ رستوران خود استفاده خواهید کرد.این باید شامل یک برنامه کامل از جمله وب سایت و شبکه های اجتماعی رستوران شما، بازاریابی دیجیتال و یا رسانه چاپی باشد. اگر شخصی را برای رسیدگی به این موضوع استخدام کرده‌اید، آن را اینجا بنویسید تا سرمایه‌گذاران شما بدانند که برنامه‌ای دارید.

شما می‌توانید برای کشف متدهای ارتقاء فروش بیشتر نسبت به رقبای موجود بازار دوره آموزشی مهندسی راه اندازی رستوران را از سایت رستومارک تهیه کنید.

7. پرسنل و نیروی انسانی رستوران

برای اداره رستوران خود به چند نفر نیاز دارید؟ در استخدام پرسنل رستوران چه ویژگی ها و مواردی را مد نظر خواهید داشت؟ تعداد دقیق افراد و موقعیت های شغلی مورد نیاز خود، از جمله تیم مدیریت خود را در طرح کسب و کار رستوران شرح دهید. همچنین می توانید ساعات کاری هر سمت شغلی یا پرسنل مربوط به آن را نیز در این قسمت قرار دهید.

8. شرح خدمات شما در طرح کسب و کار رستوران

تا این مرحله نیم بیشتری از راه را رفته ایم و تقریبا می‌دانیم چگونه بیزینس پلن رستوان بنویسیم . اما در مرحله بعدی باید بدانید سبک خدمات شما چیست؟ آیا خدمات پیشخوان، میزبان و بوفه … و یا می‌خواهید خدمات دیگری ارائه دهید؟ آیا یک بارتندر یا باریستا و یا دستگاه های نوشیدنی سلف سرویس خواهید داشت؟

علاوه بر این، عملکرد خود را در مورد مهمان نوازی و خدمات به مشتری در اینجا شرح دهید. بدین صورت سرمایه گذاران شما می‌دانند که قصد دارید چگونه مهمان را مدیریت کنید.

9. تجزیه و تحلیل مالی در بیزینس پلن رستوان

بخش مالی یکی از مهم ترین بخش های بیزینس پلن رستوان شما است زیرا نشان می دهد هدفتان چیست و آیا می توانید به اهداف خود برسید؟ ممکن است نیاز به کمک حرفه ای برای این بخش داشته باشید – مثلا حسابداری را استخدام کنید که به خوبی به صنعت رستوران داری آشناست.

متوجه خواهید شد که این بخش نوشتن طرح کسب و کار رستوران واقعاً می تواند به شما و همچنین سرمایه گذارانتان در تعیین سودآوری بالقوه شما کمک کند.

برای اینکه به حسابدارتان کمک کنید، موارد زیر را به او بگویید

  • رستوران شما چند صندلی دارد
  • میانگین مدت زمان اشغال هر صندلی برای هر سفارش
  • قیمت آیتم های منوی رستوران
  • تخمینی از تعداد مشتریان برای هر روز و هر وعده غذایی
  • محاسبه مواد غذایی برای هر سفارش

نتیجه

چرا باید یک طرح توجیهی رستوران تهیه کنید؟ آیا نمیشود از آن صرف نظر کرد و قدم به مرحله‌ی بعد گذاشت؟

شما نیاز به یک طرح کسب و کار دارید، زیرا اولین قدم در راه اندازی رستوران شماست. بیزینس پلن رستوران شما را راهنمایی می کند و باعث می‌شود تصمیم گیری شما آگاهانه باشد. علاوه بر این:

  • طرح توجیهی رستوران به شما یک نقشه راه می دهد که باید دنبال کنید.
  • این طرح به شما کمک می‌کند سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری مطمئن کنید.
  • مطالعات نشان می دهد که طرح کسب وکار رستوران بسیار ضروری و مفید است.در واقع، یک مطالعه می گوید که یک طرح کسب و کار شانس موفقیت شما را دو برابر می کند.
  • به شما کمک می کند اهدافی را تعیین کنید و به آنها برسید.

بنابراین، اگر فکر می‌کنید که یک نوشتن طرح کسب‌وکار رستوران سخت به نظر می‌رسد، حق با شماست. اگر فکر می کنید برای موفقیت شما حیاتی است، باز هم درست می گویید. اما حالا می‌دانیم چگونه بیزینس پلن رستوان بنویسیم و این کار را راحت تر می‌کند.

اگر برای موفقیت در رستوران و کافه خود برنامه ریزی نداشته باشید، شما در واقع هیچ اطلاعی از چگونگی موفق شدن ندارید. بنابراین، 9 نکته ذکر شده در اینجا را برای نوشتن بیزنس پلن رستوران دنبال کنید و از همین امروز شروع کنید.

برگرفته از:

restaurantengine.com